facebook

ДепартаментЗдравеопазване и социална работа

Актуално

pexels-andrea-piacquadio-3807741_678x410_crop_478b24840a
14.06.2023 17:30

Семинар „Капитал Хелт Холдинг – бъдещето на здравните специалисти в България“

ОнлайнОрганизатор:
департамент „Здравеопазване и социална работа“


Лектор:
Димитър Петров

 

 

Модератор:
доц. д-р Полина Михова


Участници:
Експерти от общността, завършващи специалисти по логопедия, студенти по психология и колеги от НБУ


Дигиталното събитие представя реална възможност за достъп на студентите, прохождащи специалисти и експерти в логопедичната сфера до систематизирана информация и реален контакт с работодател с висока репутация.

         Представянето на дейността на Болница за рехабилитация „Сердика“, верига Резиденции за възрастни „Сердика“, Хосписи „Сердика“ и “ReGo Rehabilitation” ще даде ясна представа на студентите за структурата, организацията и възможностите за работа в институциите на холдинга.

 Участниците ще имат възможността да задават своите въпроси към директора на институцията и да разберат повече за възможностите за дългогодишна професионална реализация.        


Димитър Петров е роден в София, където завършва и професионалната си квалификация. Завършва Медицински колеж „Й. Филаретова”, със специалност „Рехабилитация“, Факултет по обществетно здраве към МУ – гр. София, специалност „Медицинска рехабилитация и балнеология“, в последствие се дипломира от Национална спортна академия „Васил Левски” и Нов български университет, съответно в специалностите: „Кинезитерапия в ортопедия и травматология“ и „Бизнес администрация – мениджмънт и лидерство“.

        Неговият професионален път в сферата на здравеопазването му носи и заслужени успехи, сред тях са и факта, че е основател на отдел „Физикална и рехабилитационна медицина“ в Болница за рехабилитация „Сердика”, на отдел „Физиотерапия и рехабилитация”  в Резиденция за възрастни „Сердика” и съосновател и директор на център по роботизирана неврорехабилитация „ReGo Rehabilitation”.

      Организатор е на многократни обучения на специалистите на Капитал Хелт Холдинг за сертифициране и преквалифициране в професионалната си област, като например за Бобат терапия, Тайромоушън, Хокома и други.

     Димитър Петров поддържа и академична дейност като е в непрекъсната комуникация с общността и приветства срещи със студенти и експерти.